zondag 26 januari 2014

It's pretty unbelievable!

Zo, de feestdagen met hun kerstborrels en nieuwjaarsrecepties liggen alweer achter ons.
Tijd om ons weer te concentreren op die andere belangrijke gebeurtenis de komende tijd.
Juist, jullie bruiloft!

Wanneer je trouwt in het voorjaar of zomer is dit tijd om de detailafspraken te gaan maken met je locatie (daarover meer in de volgende post), maar zeker ook om al tot in detail bezig te zijn met je haar en make-up op die grote dag. Wat betreft de visagie, daar gaan we nog in een ander topic wat dieper op in. Het is nu de beurt aan de kapper.

Credit: Delbarr Mohradi Photography
Want hoe fijn is het niet om een kapper te vinden die jou er op je mooist uit kan laten zien, met ruimte voor je eigen visie, rekening houden met de mogelijkheden qua jouw haar en persoonlijke stijl. Dat die kapper dan ook nog eens een ontzettend gezellig persoon is en de perfecte start vormt van je bruiloft (lekker kopje koffie 's ochtends terwijl je heerlijk vertroetelt wordt), is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.
Maar waar vind je die kapper, hoe weet je nu wie goed is? Makkelijk zat, ga af op de ervaringen van bruidjes die jou voor zijn gegaan.
Bron: Style me Pretty
Bron: Style me Pretty

Neem daarom van deze ex-bruid het volgende advies aan qua kapper, maak een afspraak met Noel Wilmes van Hair Visit. Noel is super!! Ik heb hem leren kennen omdat hij het bruidskapsel van mijn zus verzorgde. En als je ons haar kent, kun je niet meer dan bewondering hebben voor Noel.
Ik zat als getuige de avond ervoor al in de kapperstoel (niet bij Noel overigens) om de Carmen-set ingezet te krijgen en kon daarna als "Real NY House Wife" met krulspelden over straat. Alles om vervolgens 's nachts rechtop te slapen en dus geen oog dicht te doen. En dan (want het was nog niet erg genoeg) 's morgens weer terug naar de kapper, dus weer over straat, om de krulspelden eruit te laten halen en je super steile haren te laten opsteken. Het resultaat was super, voor het eerste uur althans, want zelfs een Carmen-set krijgt mijn haren niet een volledige dag "in de plooi".

Bron: Style me Pretty
Bij mijn zus was dat een heel ander verhaal. Lekker slapen zonder krulspelden, dus 's morgens uitgerust weer op. En toen kwam Noel met de stijltang, krullen in een wip en een fantastische kapsel dat echt waar de dag erna nog perfect zat! Voor mij ging er een wereld open en hoefde ik bij het plannen van mijn eigen bruiloft niet ver te zoeken.
Sterker nog, nog voordat ik de kerk boekte of de trouwlocatie, had ik Noel al gereserveerd!
Daarom, speciaal van Noel een gastblog op Perziken Pioenen. Geniet ervan!

Op welk moment neem je contact op  met je bruidskapper? (By HairVisit)

Er bestaan nogal wat check-lists om de planning van je bruiloft te stroomlijnen. Het tijdstip waarop je contact zoekt met je kapper komt in veel lijsten ergens in de laatste 2 maanden.Er zijn echter verschillende redenen om dit al eerder te plannen.

Het is verstandig om in een vroeger stadium (4 tot 3 maanden voor je huwelijk) met je kapper van gedachten te wisselen over de gewenste vorm, stijl en niet te vergeten: de kleur van je haar. Je kapper kan aan de hand van door jou zelf aangedragen voorbeelden bepalen of de gekozen vorm verstandig is bij jouw gelaatsvorm, gekozen kleding en je postuur.

Ook de gewenste stijl kan afwijken van wat bijvoorbeeld technisch mogelijk is met jouw haar. Dat kan te maken hebben met het volume, maar ook met de bestaande lengte. Als je dat vroeg weet dan zou je eventueel je haar nog een paar maandjes extra kunnen laten groeien, mocht dat nodig zijn.


Je idee over hoe de kleur moet zijn ten tijde van je bruiloft kan het best vroegtijdig besproken worden omdat het natuurlijk ideaal is om ook al ten tijde van je proefkapsel (ongeveer 6 weken vóór je bruiloft) de juiste kleur te hebben. Dan zou vlak voor je bruiloft (tussen de 10 en 5 dagen vóór) nog een opfrisbehandeling voor je kleur kunnen plannen.

Bron: Bert Crombach Fotografie & Hairvisit
Vaak wordt op de huwelijksdag op het adres van de bruid een select gezelschap genodigd om wat assistentie te verlenen aan de bruid, zodat ze zich optimaal kan voorbereiden. Dat kan de zus, schoonzus, moeder, schoonmoeder, getuigen, ed. zijn. Als de kapper die ochtend tóch daar is, is het wellicht praktisch om voor één of meerdere bruidsgasten eveneens tijd te reserveren. Of misschien wil je wel dat de bruidskinderen hun haren gedaan krijgen door de kapper. Bedenk je daar vroegtijdig over en bespreek die optie met de gasten, zodat er voldoende tijd gereserveerd wordt die ochtend.


Om ook met je kapperscontact tijdig te beginnen is onderstaande checklist als leidraad te gebruiken:
  • 5 tot 4 maanden voor je bruiloft: verzamel voorbeelden van kapsels die je leuk vindt. Ga ook na voor jezelf of je voor haaraccessoires wil kiezen. Dat kan van alles zijn: kleine subtiele curlies (in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar zoals met pareltjes of strass-steentjes), haaraccessoires op kam, verse bloemen, eventueel 'n tiara of 'n sluier;
  • 4 tot 3 maanden voor je bruiloft: contact leggen met je kapper, deel je wensen je kapper, bespreek haalbaarheid en de te volgen weg naar je ideale kapsel. Maak een eerste planning met je kapper voor jouw kapsel op je trouwdag en plan een proefkapsel ongeveer 6 weken voor je bruiloft (meest ideaal is het als je die dag ook de visagie laat doen en helemaal ideaal als je die dag ook je laatste passing voor het bruidskleed plant);
  • 3 maanden voor je bruiloft: inventariseer of bruidskinderen of andere bruidsgasten op je huwelijksdag op jouw adres ook hun haar gedaan willen krijgen en bespreek dit met de kapper;
  • 2 maanden voor je bruiloft: indien nodig, laat je haar in de gewenste kleur maken door je kapper zodat je proefkapsel de kleur heeft van je ideale bruidskapsel;
  • 7 tot 6 weken voor je bruiloft: het proefkapsel (evt. voorafgegaan door proefvisagie en naderhand evt. gevolgd door proefpassing bruidskleed);
  • 10 tot 5 dagen voor je bruiloft: indien nodig een kleur-opfrisbehandeling;
  • 1 dag voor je bruiloft: was 's avonds je haar, zodat je dat niet 's ochtends op de dag zelf hoeft te doen en je kapper geen onnodig tijd verliest met drogen van je haar.

Bron: Style me Pretty
Bron: Style me Pretty